За чишћење канала и речних токова 19,5 милиона евра


За чишћење канала и речних токова 19,5 милиона евра

Обреновац, 24. фебруар 2017. – Генерални директор Европске комисије за проширење Кристијан Данијелсон обишао је радове на чишћењу дренажних канала у Обреновцу, које Европска унија финансира кроз Програм помоћи ЕУ поплављеним подручјима у Србији.

Данијелсон је истакао да је Европска унија од 2014. Србији помогла са укупно 170 милиона евра у обнови и заштитним мерама од поплава. Од тог износа само за чишћење одводних канала и уређење речних токова на територији Обреновца, Сурчина, Ваљева и Параћина издвојено је 19,5 милиона евра.
Заменик директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Сандра Недељковић истакла је да је обилазак доказ да и након три године од поплава држава није заборавила на важност превентивних мера за будућу отпорност и безбедност од поплава.

“Канцеларија за управљање јавним улагањима константно пружа подршку општинама и градовима да врше превентивне мере које су дужни. Имали смо већ неколико састанака са јединицама локалних самоуправа у Краљеву, Крусевцу, Новом Пазару и овде у Обреновцу, а чији је резултат потписивање споразума међуопштинске сарадње у сливу Западне Мораве и у сливу Колубаре ради заједничких и координисаних превентивних мера”, истакла је Недељковић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће уз подршку Европске уније бити очишћена мреже канала од 64 километра у Обреновцу и Сурчину, а да ће вредност тих радова бити већа од 450.000 евра.

“Наставићемо овај посао све док не очистимо и последњи километар одводних канала у Обреновцу. Важно је да Обреновчани знају је да ћемо, када завршимо чишћење последњег километра, кренути поново од почетка како бисмо били што безбеднији”, истакао је Чучковић.

ЈАВНИ ПОЗИВИ

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ

МАПА ПРОЈЕКАТА


КОРИСНИ ЛИНКОВИ